Студено

С първите студени дни нахлуват и студени мисли в главата ни. Сгушени в топлия широк пуловер на дивана, мислим за отминалото време. За забързаните летни дни, изминали като миг. Дните, които чакаме. Хората, с които сме се запознали. Тези, които несъзнателно сме пренебрегнали. Дори и топли и спокойни, в първите студени дни душите ни изпитват чувството на самота. Самота и лека тъга от това, което ни се е случило, от това, което сме изпуснали и от предстоящото, което няма как да предвидим.

Сезоните се сменят, също както нашите емоции. Топли и предизвикателни през лятото, студени и носталгични през зимата. Беше дошъл сезонът на носталгията. Този, в който се замислих, че дори и обграден от много приятели, човек понякога се чувства сам – сгушен в собствения си пуловер. Замислен.

Аз също мислих. Мислите ми се простираха по целия свят. Едни бяха на различните краища на България, а други в различните държави. Там бяха близките ми. Там беше семейната вечеря, прегръдката на любимите хора, подкрепата. Там беше топлината през зимата. Уви, сега я намирах единствено в зимния пуловер. Той беше моето семейство през студените дни.

А кога ли щеше да дойде вечното лято? Онова, в което целият свят е събран в обятията ти. Онова, в което не ни разделя интернет и слабата телефонна връзка. За това мечтаех сега. За един топъл ден с целия мой свят. Може би щеше да дойде за тези, които умеят да чакат. Или поне така съм чувала.

Дотогава сезоните се сменят, пуловерите също. В първите студени дни нахлуваха и студени мисли в главата ми. Бях сгушена на дивана в дебелия си пуловер. Телефонът звънна. Звъняха ми от другата част на България. Как е времето при теб?, попитаха. Студено,  отговорих аз.

 

 

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s