Кръстопът

on

Не смеех да докосна нищо в чуждата къща, в която живеех за кратко. Чиниите стояха подредени по местата си, хладилникът беше празен. Аз бях дошла с една малка раница с малко дрехи и тоалетни принадлежности. В джоба ми държах чужда връзка с ключове и дори ми беше трудно да запомня адреса си. Отново бях на кръстопът.

Зная, че, когато човек се изправи пред кръстопът, бързо трябва да избере една посока, защото щом се забави, избира грешната. Не бих казала, че се забавих. По-скоро вървях, но колебливо. Нещо нетипично за мен. Имаше дни, в които бягах по пътя и други, в които сякаш се връщах назад. Дали това беше правният път, не знам. Но знам, че ми беше трудно. Трудно на душата ми и вътре в мен. Никой не го знаеше. Само аз. Сама с мислите си. Избрала път, но несигурна дали е правилният.

Дали повече от нереализираните мечти са последствията от нашите страхове. Страхове от това да не бъдем отхвърлени, от това да не бъдем унижени или да се изложим. Според мен да. Сякаш сърцето ни иска едно, но умът ни казва друго. Дори и клише, оказва се, че е самата истина.

Спомням си разговора с моя близка приятелка. Тя беше ужасно объркана. Дали да остане, или да си тръгне. Дали да започне на ново, или да изчака. Тогава аз и казах, че е най-добре да притегли кои за плюсовете и кои са минусите, а след това да се запита. Заслужава ли си? Тя го направи и остана.

Огледах се. Чужда къща, хлад и една котка, която ме гледа странно. Лека тъга в душата ми, но и огромно желание да продължа. Взех един лист пред мен, разделих го на две. Едната част озаглавих „плюсове“, а другата „минуси“. Започнах да пиша, а сякаш с всеки следващ ред ставах все по-уверена. Във всеки нов път имаше много тръни. Но на финала те си заслужаваха.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s